Urmează ZF Health&Pharma Summit, 16-17 septembrie 2019. Care sunt soluţiile pentru accesul mai rapid la analize decontate pentru pacienţii cu bilet de trimitere?

Autor: Georgiana Mihalache 12.09.2019

Plafoanele decontate de Casa de Asigurări către clinicile private se epuizează în prima parte a lunii, iar pacienţii fac cozi în laboratoarele private la început de lună pentru a beneficia de decontare.



Fondurile pentru decontarea analizelor sau a investigaţiilor medicale făcute de pa­cienţi cu bilet de trimitere se epuizează în pri­mele 5-10 zile ale lunii, astfel că aceştia se pro­gra­mează, chiar la îndemnul operatorilor din call-center, la începutul fiecărei luni pentru a prinde plafon. Pacienţii sunt însă nevoiţi să sune la mai multe clinici private fără să fie în­dru­maţi concret, iar biletul de trimitere de la me­dicul de familie expiră în 30 de zile pentru tri­miterile cu diagnostic acut, cum ar fi o simplă analiză de sânge.

De exemplu, în unul dintre laboratoarele din Bucureşti ale reţelei Regina Maria, al doilea cel mai mare jucător din piaţa privată de sănătate, la 10 august aşteptau între 10 şi 20 de pacienţi la primele ore ale dimineţii pentru a face analizele pe baza programărilor ante­rioare.