Este plafonarea achiziţiei de terenuri agricole o necesitate pentru România? Întrebarea zilei de la Comisia pentru agricultură, al cărei răspuns s-a amânat pentru săptămâna viitoare. Stănescu, preşedintele Comisiei, se opune

Autor: Florentina Niţu 12.09.2019

Este plafonarea achiziţiei de terenuri agricole o necesitate pentru România? A fost între­barea zilei pusă pe masa Comisiei pentru agri­cul­tură din Camera Deputaţilor, ieri, 11 sep­tembrie. Limitarea achiziţiilor de terenuri agricole la un prag de 500 de hectare pentru persoanele fizice şi la 1.000 de hectare pentru persoanele juridice este o propunere asupra căreia deputaţii şi reprezentanţii asociaţiilor mari de fermieri nu au reuşit să ia o decizie finală, drept pentru care a fost amânată pentru şedinţa de săptămâna viitoare, au spus pentru ZF surse din cadrul Comisiei.

Proiectul legislativ 336/2018 îşi propune să aducă modificări Legii 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării te­renurilor agricole situate în extravilan. Alexandru Stănescu, preşedintele Comisiei, se opune stabilirii unui prag de limitare a tere­nurilor agricole, au mai spus sursele ZF.