Finanţe personale. Cele mai performante investiţii în 2019: Nuclearelectrica, Apple şi Bursa de la Atena

Autor: Liviu Popescu 12.09.2019

O companie românească din energie, gigantul american Apple şi indicele principal al bursei de la Atena sunt cele mai performante investiţii de la începutul anului 2019, potrivit unei analize a ZF, care ia în calcul plasamente care se găsesesc şi în portofoliile unora dintre cei mai mari investitori din România.

Astfel, investitorii care au pariat la începutul anului 2019 pe Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, sunt în prezent cei mai fericiţi după ce au obţinut un randament de 72%, dublu faţă de evoluţia Bursei de la Bucureşti în această perioadă de timp, potrivit calculelor realizate de ZF.

Apple se poziţionează pe locul doi în topul celor mai performante investiţii, cu un randament de 39%, ceea ce înseamnă că gigantul american a „bătut“ bursa românească în contextul în care indicele BET-TR, cel care urmăreşte şi dividendele plătite de companiile din prima ligă bursieră, s-a apreciat cu 36%. În ultimele 12 luni însă Bursa de la Bucureşti „câştigă“ cu un plus de 22% faţă de scăderea de minus 1% a Apple.