Fondul Proprietatea o va numi pe Vivian Nicoli ca membru al Comitetului Reprezentanţilor, după o solicitare venită de la ASF

Autor: Roxana Rosu 12.09.2019

Fondul Proprietatea a anunţat astăzi că o va numi pe Vivian Nicoli ca membru al Comitetului Reprezentanţilor, în baza voturilor primite la adunarea generală a acţionarilor din 4 septembrie, organizată în urma expirării mandatului deţinut de Sorin Mihai Mîndruţescu.

Pentru această poziţie au concurat Florian Munteanu şi Vivian Nicoli, aceştia acuzându-se apoi reciproc că celălalt este favorizat de Fond.

În plus, un raport publicat miercuri seară la bursă a fost “redactat eronat” şi corectat abia după 24 de ore. Astfel, în loc de 572 milioane de voturi împotriva nominalizării lui Vivian Nicoli, recomandarea FP pentru board, a fost publicat 472 milioane de voturi.

Pe 5 septembrie, Fondul a corectat informaţia, iar pe lângă acest lucru a decis să publice şi procentele pe care le-au primit cei doi candidaţi, cel mai mare procent fiind în cazul lui Florian Munteanu, susţinut de acţionarii români.

Fondul nu i-a dat însă câştig de cauză şi a convocat din nou acţionarii.

ASF a comunicat însă ieri Fondului că numărătoarea corectă arată că Vivian Nicoli a primit majoritatea voturilor.

”În cazul acţionarilor care s-au abţinut de la exprimarea unui vot pentru candidatul Florian Munteanu, dar au înţeles să îşi exprime votul pentru candidatul Vivian Nicoli, nu se poate considera că s-au ”abţinut” de la exprimarea votului”, se arată în mesajul ASF.

În aceste condiţii, administratorul Fondului, Franklin Templeton, va lua măsurile necesare pentru implementarea în regim de urgenţă a deciziei acţionarilor, cum a fost recomandat de către ASF, pentru numirea Vivianei Nicoli ca membru al Comitetului Reprezentanţilor.