Apple sparge pentru a doua oară un record: Pe fondul lansării iPhone 11 compania atins o capitalizare de piaţă în valoare de 1 trilion de dolari

Autor: Iulian Tenchiu 14.09.2019

Miercuri, gigantul lui Tim Cook, a spart pentru a doua oară pragul de 1 trilion de dolari în capitalizare de piaţă, pe fondul lansării de noilor deviceuri Apple de marţi. Nu este prima oară când compania atinge acest prag, compania bucurându-se de acestă realizare pentru prima oară în august 2018, scrie CNBC.

Cu toate acestea, succesul din august 2018 a fost trecător, din cauza preţului acţiunilor care a scăzut în perioada decembrie-ianuarie 2018, pe fondul vânzărilor slabe de iPhone din China realizate în perioada respectivă.

Apple nu este singurul gigant tehnologic care a atins această capitalizare de piaţă, în contextul în care market cap-ul Microsoft a fost estimat la 1.04 trilioane de dolari în această vară.

Marţi a avut loc lansarea anuală de tehnologie Apple, cu compania care şi-a obişnuit clienţii. În cadrul acesteia au fost prezentate noile modele de iPhone 11, un nou Apple Watch şi un nou iPad precum şi servicii destinate gamingului pe mobil.