Ministrul Muncii, Marius Budăi, îi propune lui Klaus Iohannis să meargă împreună în locuinţele pensionarilor să îi întrebe dacă pensia lor este mică

Autori: Laura Buciu , Mediafax 12.09.2019

Ministrul Muncii, Marius Budăi, i-a propus, joi, la Sibiu, preşedintelui Klaus Iohannis „un exerciţiu practic”, acela de a merge împreună să îi întrebe pe pensionari dacă pensia este mică. „Domnul preşedinte să le spună cu sarcasmul lui că de mâine nu o să o mai plătim nici pe aia”, a spus Budăi.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, la Sibiu, într-o conferinţă de presă, că îi propune preşedintelui Klaus Iohannis să meargă cu el în locuinţele pensionarilor, să îi întrebe dacă pensia lor este mică.

„Am condamnat tot timpul public şi voi condamna şi aici la Sibiu, poate domnul preşedinte va înţelege, că e de la el de acasă, că pensionarii părinţii şi bunicii noştri nu merită să fie panicaţi inutil. Un stat care nu îşi mai plăteşte pensiile este un stat în disoluţie. (...) I-am propus domnului preşedinte şi îl propun şi de la el de acasă, de aici, să facem un exerciţiu practic împreună. Să aleagă orice colţ din ţara aceasta, să mergem în localitatea respectivă, să mergem în casă la pensionari sau poate doar la un pensionar singur şi să Îl întrebăm dacă pensia lui este mică. Va spune cu siguranţă că este mică, pentru că pensiile în România încă sunt mici şi avem foarte mult de lucru aici. Şi domnul preşedinte să le spună cu sarcasmul lui că de mâine nu o să o mai plătim nici pe aia”, a spus Marius Budăi.

Ministrul a precizat că, deşi s-a spus din 2017 că nu vor fi bani de pensii, acestea s-au plătit, iar din 1 septembrie 2019 a fost majorat punctul de pensie.