Cele mai bune 7 lucruri pe care le puteţi face în aeroport atunci când aşteptaţi un zbor întârziat

Autori: Ioana Matei , Business Magazin 14.09.2019

Vara anului 2019 pare să fi fost una dintre cele mai proaste pentru călătorii cu avionul, în contextul în care operatorii aerieni au anulat zboruri şi au avut întârzieri mai mult decât în trecut, potrivit CNBC. Unele aeroporturi nu oferă prea variante de locuri în care să aşteptaţi (cum ar fi, de pildă aeroportul LaGuardia din New York), altele însă sunt pline de variante de lucruri de făcut pentru călătorii care trebuie să îşi umple timpul cu ceva.
Jurnaliştii de la Business Insider au alcătuit o listă în acest sens:

1. Răsfăţaţi-vă cu bunătăţile pe care le puteţi găsi în aeroport
În multe dintre aeroporturi, există locuri suficient de dezvoltate încât să ofere un răsfăţ la îndemână: spre exemplu, dacă sunteţi în Qatar, la aeroportul internaţional Hamad, e bine să aveţi cu voi un costum de baie - în interiorul aeroportului se află o piscină. În aeroportul internaţional Hong Kong se află chiar şi un cinema IMAX, un spa cu aromaterapie şi chiar şi un teren de golf.

2. Cumpărăturile de la duty free
Cumpărăturile în aeroport rămân în continuare o opţiune bună pentru a pierde timpul în cadrul acestuia (şi banii), în special dacă v-au mai rămas bani în moneda ţării pe care o părăsiţi. Aici puteţi cumpăra produse care includ taxe mari atunci când sunt cumpărate în afara aeroportului, cum ar fi alcoolul şi tutunul.
Câteva aeroporturi oferă o varietate mare de produse duty free care nu pot fi găsite în alte locuri din ţara pe care o vizitaţi. Spre exemplu, aeroportul Charles de Gaulle din Paris oferă parfumuri la preţuri reduse de la branduri precum Chanel şi Hermes.

3. Puteţi câştiga bani datorită întârzierii sau anulării zborului
Dacă zborul a întârziat din cauza operatorului acestuia, puteţi să vă calificaţi pentru o compensaţie în bani. Durata de aşteptare trebuie să depăşească trei ore. Pentru a face acest lucru, compania AirHelp urmăreşte probleemele de acest tip şi vă poate ajuta în obţinerea unei compensaţii care poate ajunge chiar şi la 700 de dolari.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro