Raiko Transilvania vrea din nou bani de la investitori şi amână listarea la Bucureşti pentru 2020

Autor: Tibi Oprea 17.09.2019

Carpathia Capital, fondul polonez de investiţii de tip pre-IPO listat pe piaţa AeRO cu focus pe IMM-urile din România, care a investit anterior în Bittnet şi MedLife, va participa şi la al doilea plasament privat.



Producătorul de sisteme pluviale cu capital polonez Raiko Transilvania, cu afaceri de 4,1 milioane lei în 2018, intenţionează ca la finalul lunii octombrie 2019, înainte de listarea pe piaţa secundară AeRO de la Bursa românească, să orga­nizeze un plasament privat suplimentar în cadrul căruia vrea să facă o altă majorare de capital social şi să atragă încă 600.000 de lei de la investitori.

„Preţul la care se vor oferi acţiunile în timpul celui de-al doilea plasament va rămâne acelaşi, respectiv 1,05 lei pe acţiune. A doua ofertă va fi îndreptată în primul rând către clienţii şi partenerii noştri locali şi străini, precum şi către fondul polonez de tip pre-IPO Carpathia Capital. De asemenea, capitalul strâns în timpul celui de-al doilea plasament va fi direcţionat integral către achiziţionarea de materiale şi bunuri, pentru a creşte capacitatea de producţie şi vânzare“, spune Tomasz Kurcin, preşedinte şi acţionar majoritar al Raiko Transilvania, pentru Ziarul Financiar.