Conflictul dintre SIF Oltenia şi alte două SIF-uri, ajuns în instanţă, are pe 1 octombrie 2019 primul termen de judecare

Autor: Liviu Popescu 16.09.2019

SIF Oltenia (SIF5), cea mai tranzacţionată societate de investiţii financiare de la Bursa de la Bucureşti, a anunţat că dosarul de la Tribunalul Dolj, prin care SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia cer convocarea acţionarilor societăţii pentru a vota printre altele şi demiterea lui Tudor Ciurezu, şeful SIF Oltenia, are primul termen pe 1 octombrie 2019.

„SIF Oltenia informează investitorii că în dosarul aflat pe rolul Tribunalului Dolj, în contradictoriu cu SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia în calitate de reclamante, având ca obiect obligaţia de a face - autorizarea convocării Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor SIF Oltenia în baza art.119 alin.3 din Legea nr. 31/1990R, instanţa acordă prim termen la data de 01.10.2019”, se arată la bursă. SIF Banat-Crişana a anunţat recent că împreună cu SIF Muntenia a transmis către Tribunalul Dolj cererea de autorizare a convocării Adunării Generale a Acţionarilor SIF Oltenia, care are pe ordinea de zi, printre altele, şi demiterea lui Tudor Ciurezu, unul dintre veteranii sistemului financiar din România şi CEO al SIF Oltenia.

Cele două SIF-uri cer aprobarea revocării lui  Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa şi Nicolae Stoian, cu încetarea imediată a mandatului de administrator al acestora de la data aprobării hotărârii. Pe de altă parte, analiştii consideră că astfel de scandaluri între grupurile de acţionari ţin deoparte investitorii la aceste societăţi. De altfel SIF-urile au intrat în ultima perioadă într-un con de umbră, lichiditatea pe aceşti emitenţi fiind din ce în ce mai scăzută.