Mai există loc de creştere pentru jucătorii locali în lupta cu giganţii străini. Supermarketurile Paco şi-au dublat businessul în ultimii patru ani, la 100 mil. lei

Autor: Cristina Roşca 16.09.2019

♦ Reţeaua de magazine Paco din judeţul Vrancea numără în total 13 unităţi, toate în Focşani sau alte localităţi din acelaşi judeţ ♦ Anul acesta a fost deschis un magazin şi alte două sunt în plan ♦ Businessul controlat de antreprenorul Feliciu Paraschiv este una dintre cele mai mari afaceri antreprenoriale din comerţul cu dominantă alimentară.

Reţeaua de magazine Paco, controlată de antreprenorul Feliciu Paraschiv, şi-a majorat businessul anul trecut cu aproape 15% până la un pas de 100 de milioane de lei. De altfel, în perioada 2014-2018 cifra de afaceri aproape s-a dublat. La polul opus, profitul net a scăzut de la 1,4 mil. lei în 2017 la puţin sub 1 mil. lei anul trecut.

„Businessul a crescut puternic, pe când profitul a scăzut puternic. Secretul din spatele creşterii e simplu, muncă, muncă şi iar muncă. La polul opus, profitul a scăzut pentru că a fost un an de investiţii, un an în care am deschis magazine“, spune antreprenorul Feliciu Paraschiv a cărui firmă coordonează o echipă de 340 de oameni.