Margrethe Vestager ameninţă cu noi reguli pentru utilizarea datelor de către giganţii hi-tech

Autor: Adrian Seceleanu 16.09.2019

Uniunea Europeană ar putea emite noi reglementări privind utilizarea datelor personale de către companiile hi-tech pentru a se asigura că acestea nu le folosesc în mod rău intenţionat, a declarat Margrethe Vestager, care va ocupa pentru un nou mandat de 5 ani postul de comisar pentru concurenţă în cadrul executivului comunitar, scrie Reuters. 

Comentariile făcute de Vestager arată că pe giganţii americani precum Facebook sau Google i-ar putea aştepta noi reguli şi mai dure. În cei cinci ani de mandat ai lui Vestager giganţii online au primit amenzi de 10 miliarde de euro, printre „ţinte“ numărându-se Google şi Quallcom. 

„Dacă vrem să definim o piaţă trebuie să stabilim ce este acceptabil şi ce nu este, apoi avem nevoie nu de mai multă competiţie ci de reglementare. Astfel că este posibil să avem nevoie de reguli extinse ca să ne asigurăm că firmele care colectează şi utilizează date nu afectează valorile fundamentale ale societăţii noastre”, a afirmat Vestager la o conferinţă din Copenhaga.