Electrica a desemnat BRD ca intermediar pentru majorararea de capital cu 18 mil. lei prin aport în natură

Autor: Tibi Oprea 17.09.2019

Electrica (EL), cel mai mare distribuitor şi furnizor de energie în funcţie de numărul de consumatori, a desemnat BRD SocGen în calitate de intermediar în legătură cu majorarea capitalului social cu 18 mil. lei decisă în cadrul adunării generale extraordinare a acţionarilor din 25 aprilie 2019, potrivit unui raport la bursă.

În cadrul adunării, acţionarii Electrica au aprobat declanşarea operaţiunii de majorare a capitalului social prin aportul în natură al acţionarului majoritar, statul român prin Ministerul Energiei (48,7%), cu un număr de nouă terenuri în suprafaţă totală de 55.524 mp, în valoare totală de 18 mil. lei, până la valoarea maximă de 3,4 mld. lei, şi prin aportul în numerar al celorlalţi acţionari, în cadrul exercitării dreptului de preferinţă de către aceştia, acordat ca urmare a aportului în natură al statului român.

De la începutul anului, acţiunile EL se tranzacţionează în creştere cu 15,46% pe fondul unui rulaj de 363 mil. lei, emitentul ajungând la 3,8 mld. lei capitalizare.