Viorica Dăncilă spune că a mai trecut o zi în care nu a primit niciun răspuns de la Opoziţie privind pactul de bunăstare a românilor: Orice partid care vrea să ajungă la guvernare cu bune intenţii nu ar trebui să se teamă să semneze pactul

Autori: Ana Petrescu , Mediafax 17.09.2019

Viorica Dăncilă a afirmat că a mai trecut o zi fără niciun semn de la partidele de opoziţie cu privire la pactul pentru bunăstarea românilor pe care l-a propus. Premierul a precizat că a fost încă zi de „indiferenţă şi dispreţ” şi că aşteaptă în continuare ca formaţiunile să îşi asume acordul.

„A mai trecut o zi fără vreun semn din partea partidelor de opoziţie în ceea ce priveşte Pactul pentru bunăstarea românilor, încă o zi de indiferenţă şi dispreţ pentru ce ar trebui să fie o asumare fermă că vor continua măsurile pentru creşterea nivelului de trai. Orice partid care vrea să ajungă la guvernare cu bune intenţii nu ar trebui să se teamă să semneze pactul. Şi totuşi, partidele din opoziţie nu sunt în stare să îşi asume acest angajament de bun-simţ, aşa cum nu par a fi în stare să se înţeleagă nici măcar pe moţiunea de cenzură cu care ne tot ameninţă”, a scris Viorica Dăncilă, marţi, pe Facebook.

Liderul PSD a adăugat că dacă nu vor înţelege necesitatea pactului pe care l-a propus, aşteaptă opoziţia la depunerea moţiunii de cenzură, însă să aibă un program şi o echipă de guvernare.

„Aşteptăm în continuare, împreună cu toţi românii care nu mai vor să retrăiască perioada tăierilor şi a austerităţii, să vedem pactul pentru bunăstare semnat înainte de toate aceste trocuri şi negocieri politice. Iar dacă într-un final vor reuşi să se înţeleagă, îi aşteptăm de data aceasta la depunerea moţiunii şi cu un program şi o echipă guvernamentală”, a conchis Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a propus, vineri, un pact între partidele politice din România, în care acestea îşi iau angajamentul că vor lupta pentru bunăstarea cetăţenilor şi că nu vor tăia pensiile şi salariile.

Grupul minorităţilor naţionale e singurul care a semnat acest pact până în prezent, în afară de Dăncilă.