Greenbridge, un fond de investiţii suedez din Londra cumpără 75% din producătorul de mobilă Casa Rusu

Autor: Mădălina Dediu Panaete 18.09.2019

Cristian Rusu, administratorul grupului Rus Savitar- Casa Rusu, va deţine 25% din acţiuni: Voi conduce în continuare.



Fondul de investiţii Greenbridge cu acţionarat suedez a preluat 75% din acţiunile grupului de companii Rus Savitar-Casa Rusu, unul dintre cei mai mari producători şi retaileri de mobilă de pe plan local.

„Greenbridge este un fond de investiţii privat cu acţionariat suedez, dar care are sediul la Londra. Nu este un fond de investiţii tradiţional, este axat pe investiţii în companii mai puţine, dar se implică mai mult în companiile în acţionariatul cărora intră. Eu am rămas administrator în cele două companii şi le voi conduce în continuare“, a declarat pentru ZF Cristian Rusu, care deţine 25% din acţiunile grupului.

Familia Rusu a pus bazele producătorului de mobilă în 1994, acţionari în cadrul grupului fiind Dorica Rusu şi fiii săi Raimond Rusu şi Cristian Rusu. Primii doi s-au retras acum din acţionariat, intenţia fiind anunţată încă de la începutul anului trecut.

Conform informaţiilor furnizate de Cristian Rusu, grupul Rus Savitar- Casa Rusu a avut în 2018 o cifră de afaceri cumulată de 48,5 milioane de euro şi un număr de 1.300 de angajaţi.

Fondul de investiţii Greenbridge a fost fondat de Ola Rollen şi Melker Schörling, doi oameni de afaceri suedezi.