ANALIZĂ ZF. P&G reintră în producţia de detergent, o piaţă de 1 mld. lei anual. De departe, cel mai mare jucător este grupul german Dali Production România

Autor: Cristina Roşca 19.09.2019

♦ România produce detergent, săpun şi produse de întreţinere de 1 mld. lei. Piaţa aproape s-a dublat în perioada 2009-2018 deşi numărul de jucători a crescut cu doar 25%, la 219 firme ♦ De departe, cel mai mare jucător de pe această piaţă este grupul german Dalli Production România, mai exact compania care a preluat fabrica de detergent pudră a P&G de la Timişoara.



Grupul american P&G a con­firmat recent că va des­chide o nouă unitate de producţie în Româ­nia, o fabrică unde va realiza detergent li­chid sub formă de capsu­le sub mărcile Ariel şi Lenor. Gigantul reintră astfel pe o piaţă de unde s-a retras în 2014 când a vândut fabrica de detergent pudră de la Timi­şoa­ra către nemţii de la Dalli. Acum, aceş­tia din urmă sunt liderul unei pieţe de 1 mld. lei.

Totuşi, P&G in­tră pe un alt seg­ment, cel al deter­gen­tului lichid sub for­mă de capsule, un segment de piaţă nou, în plină dezvoltare.