Afacere cu gust parfumat: un tânăr din Oradea cultivă zmeură bio pe 1.000 mp şi se gândeşte să extindă plantaţia

Autor: Florentina Niţu 19.09.2019

„În 2018 am avut o producţie de 1.300 de kilograme, iar anul acesta de 600-700 de kilograme“.



Robert Tulkos, un tânăr din Oradea, a înfiinţat în urmă cu patru ani o plantaţie de 500 de metri pătraţi cu zmeur cer­ti­ficat bio, iar până în pre­zent şi-a dublat suprafaţa şi planurile de extindere continuă. Totodată, el îşi propune să creeze şi o cultură de afin.

„Ideea mi-a venit acum cinci ani, având o cunoştinţă care deja deţinea o cultură tradiţională de zmeur. Totul a pornit ca un hobby, mi se părea interesant să înfiinţez o cultură de zmeur bio, m-am documentat despre asta şi apoi mi-am dorit să fac o afacere. Am cumpărat o casă cu grădină din fonduri proprii şi anul următor am făcut plantaţia, tot din fonduri proprii“, povesteşte Robert Tulkos, fondatorul brandului Zmeuro.