Exit dificil din România pentru Deutsche Telekom: Orange şi Digi ar vrea să ia doar bucăţi din grup. Gigantul din cablu deţinut de miliardarul Zoltan Teszari ar vrea să cumpere de la Telekom doar reţeaua mobilă şi licenţele radio, fără clienţi

Autor: Adrian Seceleanu 19.09.2019

Gigantul din cablu deţinut de miliardarul orădean Zoltan Teszari ar vrea să cumpere de la Telekom doar reţeaua mobilă şi licenţele radio, fără clienţi.



Gigantul german Deutsche Telekom, unul dintre cei mai mari jucători globali din industria de telecomunicaţii, se confruntă cu un proces de exit mai lung şi mai dificil decât şi-ar fi dorit de pe piaţa din România în condiţiile în care principalele entităţi interesate de activele sale - grupul francez Orange şi compania de cablu Digi - vor să achiziţioneze doar bucăţi din acesta, ceea ce deschide perspectiva unei vânzări chiar către trei entităţi a Telekom România, au declarat pentru ZF mai multe surse din industrie.

Gigantul din cablu Digi, jucătorul dominant de pe pie­ţele de cablu TV şi inter­net fix din Ro­mânia, cu o cotă de piaţă de apro­xi­mativ 50%, şi-ar dori să cum­pere de la Tele­kom doar reţeaua mo­bilă şi licenţele radio, dar fără clienţi, nici măcar pe cei cu contracte de abo­nament, conform sur­selor ZF. Achiziţionând doar reţeaua mobilă şi licenţele Telekom, Digi şi-ar atinge două obiec­tive: pe de o parte ar plăti o sumă mai mică reducând astfel presiunea pentru finanţarea tranzacţiei şi pe de alta ar putea evita ca tranzacţia să ajungă pentru aprobare la Comisia Europeană, acolo unde analiza impactului achiziţiei se derulează la un alt nivel.