Oportunitate pierdută. SIF-urile nu s-au înghesuit să cumpere din „perlele“ statului de la bursă în S1/2019, când acţiunile încă erau ieftine ca urmare a OUG 114

Autor: Liviu Popescu 20.09.2019

♦ Pe de altă parte, SIF4 a vândut tot ce avea la Nuclearelectrica ♦ Doar SIF3 a mai rămas în acţionariatul SNN ♦ SIF5 este singura societate cu investiţii la Transelectrica ♦ Toate cele cinci SIF-uri sunt acţionare la Romgaz, însă expunerea lor a urcat cu doar 1,5% ♦ Plus 1,5% la Transgaz, nicio schimbare la Transelectrica şi la Conpet.



Societăţile de investiţii finan­ciare (SIF-uri) au avut o acti­vitate slabă de tranzacţio­nare la „perlele“ statului român la Bursă în S1/2019 în contextul în care expunerile acestora la Romgaz şi la Transgaz au urcat marginal, în timp ce la Conpet şi la Transelectrica nu a fost înregistrată nicio dinamică.

Pe de altă parte, SIF4 a vândut tot ce avea la Nuclearelectrica, cea mai performantă acţiune din prima ligă bursieră, ceea ce înseamnă că doar SIF3 a mai rămas în acţionariatul companiei care administrează centrala nucleară de la Cernavodă. Şi în cazul Trans­electrica, opera­torul sistemului naţional de transport al energiei electrice, o singură SIF mai este prezentă în acţionariat, fără nicio activitate de tranzacţionare în prima jumătate din 2019, respectiv SIF Oltenia.