Agricover Credit, IFN-ul care finanţează fermierii, a încheiat primul semestru cu un profit net de 23 mil.lei, în creştere cu 31%

Autor: Roxana Rosu 20.09.2019

Agricover Credit IFN,   divizia de finanţare a grupului Agricover, controlat de omul de afaceri iranian Jabbar Kanani şi BERD, a încheiat primul semestru al anului 2019 cu un rezultat operaţional de 26,8 milioane de lei şi un profit net de 23,3 milioane de lei, în creştere cu 31% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018.

În perioada ianuarie-iunie, compania a acordat  finanţări în valoare de 576,4 milioane lei, în creştere cu 10%, unui număr de 3.465 de fermieri, expunerea din credite depăşind 1,64 miliarde de lei, în creştere cu 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

“Direcţia strategică de business păstrează focus-ul pe atragerea de noi clienţi, fermieri mici şi medii, iar  acest lucru este deja vizibil în creşterea semnificativă a  numărului de clienţi activi. Faptul că am reuşit să creştem valoarea creditelor acordate în primul semestru al acestui an, comprativ cu 2018, ne încurajează să continuăm strategia noastră şi pentru a doua parte a anului,” a declarat Robert Rekkers, Director General Agricover Credit IFN.