Vodafone România îl numeşte director financiar pe Marius Corcoman de la KMG/Rompetrol Group

Autor: Adrian Seceleanu 20.09.2019

Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, care a devenit un grup cu peste 10 milioane de clienţi şi afaceri anuale de 1 mld. euro în România odată cu preluarea companiei de cablu UPC, l-a recrutat de la KMG/Rompetrol Group pe Marius Corcoman pentru poziţia de director financiar.

„Marius Corcoman se alătură echipei Vodafone România, începând cu decembrie 2019, că Director Financiar şi membru al echipei executive a Vodafone România, raportându-i lui Murielle Lorilloux, CEO al companiei. Marius Corcoman îl va înlocui pe Sibaji Biswasb, care a decis să părăsească Vodafone la finalul lunii octombrie 2019, odată cu încheierea mandatului său”, conform companiei. „Marius Corcoman are o experientă vastă, atât pe plan local, cât şi în Elveţia unde a petrecut ultimii 6 ani pe poziţia de director financiar (chief financial officer - CFO). Începând cu 2018, acesta a ocupat poziţia de CEO al KazMunayGas Trading (KMG/Rompetrol Group).

Totodată, a deţinut diverse roluri de top management în cadrul grupului Rompetrol în România, precum şi în alte companii importante de pe piată, că Bunge şi Unilever. Marius Corcoman deţine o diplomă în economie la Universitatea din Timisoară, precum şi o calificare la Chartered Insitute for Management Accountants (CIMă), UK Professional.”

Biswasb, fostul CFO, a plecat după doi ani din Vodafone. „Sibaji Biswasb s-a alăturat echipei Vodafone România în 2017 şi a avut un rol cheie în stabilirea unui sistem de raportare solid, a fost un partener de încredere pentru departamentele comerciale în demersurile de imbunătătire a marjei de contribuţie, în timp ce a coordonat cu succes procesul de integrare a celor două departamente financiare din UPC şi Vodafone.”