ZF Bankers ’19: Mişu Negriţoiu, senior advisor la EY şi fost preşedinte al ING Bank: Bancherii au o problemă când trebuie să crediteze o companie locală, procesele şi proiecţiile de cash-flow nu sunt transparente

Autor: Alex Ciutacu 23.09.2019

Băncile sunt deschise să finanţeze în România, însă una dintre problemele des întâlnite în cazul companiilor din piaţa locală este cea a lipsei de transparenţă în ceea ce priveşte procesele de business, procesele operaţionale şi proiecţiile de cash-flow pe termen lung, apreciază Mişu Negriţoiu, senior advisor la EY România şi fost preşedinte al ING Bank România, în cadrul conferinţei ZF Bankers Summit ’19.

„Companiile româneşti au evoluat în ultimii 15-20 de ani, dar această creştere nu este bine gestionată. Sunt multe procese interne în companii care se încalecă unele pe celelalte. Este nevoie de o anumită optimizare, de o intervenţie pe fluxuri, astfel încât participantţii la piaţă să se adapteze. Am văzut companii care ar fi putut fi bijuterii, dar când te uiţi la procese, când te uiţi în back-office, este o învălmăşală totală. Se duc bancherii şi se uită la proiecţiile de cash-flow, dar ele nu sunt transparente. Dacă întrebi de proiecţii şi predictibilitate începi să ai probleme deja“, a explicat Mişu Negriţoiu, fost bancher, în cadrul evenimentului.