Investiţie de 2 mil. euro într-o aplicaţie mobilă dezvoltată de români pentru a rezerva, comanda şi plăti o masă la restaurant

Autor: Ioana Nita 23.09.2019

Bittwatt Financial Investments PLC, un fond de investiţii din Marea Britanie, a investit 2 mil. euro într-o aplicaţie mobilă prin intermediul căreia clienţii pot vedea, în orice moment, promoţiile restaurantelor din proximitate, îşi pot rezerva masa preferată şi pot alege varianta prin care se elimină comanda şi plata la chelner. 

Aplicaţia, numită BGourmet, a fost dezvoltată de o echipă de IT-işti din România, iar aceasta se poate descărca din App Store (iOS) sau Google Play (Android). În cadrul BGourmet sunt listate deja peste 200 de restaurante în Bucureşti, iar investitorii mizează pe cel puţin 100.000 de descărcări în următoarele şase luni. „Am gândit aplicaţia BGourmet plecând de la situaţii cu care m-am confruntat. Pe de o parte este experienţa de turist, care ajunge într-un oraş unde nu cunoaşte restaurantele, dar vrea să se bucure de cultura culinară a locului. Pe de altă parte, ştim cu toţii cum sunt momentele stânjenitoare din restaurant, când stai cu mâna ridicată, doar-doar te vede chelnerul şi vine să ia comanda sau să aducă nota. BGourmet face toate acestea şi îi lasă omului timp pentru experienţe la restaurant, de care să se bucure“, a declarat Christian Hagmann, country manager pentru BGourmet în România. El se ocupă de implementarea aplicaţiei în România, şi de extinderea pe piaţa europeană.