Uber primeşte de la Londra o licenţă valabilă două luni, cu noi condiţii de siguranţă a pasagerilor

Autor: Teona Tomoiaga 24.09.2019

Uber a primit, marţi, o licenţă de operare de două luni în Londra, eşuând să obţină un termen de cinci ani în lupta sa cu autoritatea de reglementare care, anterior, a revocat dreptul de funcţionare a companiei în oraşul londonez, relatează Reuters.

TfL - autoritatea de transport din Londra – a respins, în 2017, cererea de reînnoire a licenţei companiei din Sillicon Valley, argumentând că Uber nu este potrivită pentru o astfel de licenţă din cauza scandalurilor continue în care este implicată.

Transport for London a declarat că noua licenţă valabilă două luni vine cu „noi condiţii pentru a asigura siguranţa pasagerilor” şi a cerut mai multe detalii de la companie. Uber a spus că va colabora cu autoritatea de reglementare şi va oferi toate informaţiile suplimentare.

„Vom continua să ascultăm, să învăţăm şi să îmbunătăţim pentru a oferi cel mai bun serviciu, în timp ce vom fi un partener de încredere pentru Londra”, a spus Jamie Heywood, directorul regional regional Uber pentru Europa de Nord şi de Est, potrivit sursei citate.

În 2018, un judecător a reacordat licenţa companiei, aceasta fiind una de probă, de 15 luni, care expiră în 25 septembrie, după ce aceasta a adus mai multe modificări modelului său de afaceri în Londra, cea mai importantă piaţă pentru Uber.