Donald Trump vede potenţial în Coreea de Nord: Preşedintele american face din nou apel la denuclearizarea ţării lui Kim Jong-un

Autori: Teodora Marinescu , Mediafax 24.09.2019

Preşedintele american Donald Trump a declarat marţi despre Coreea de Nord că este o ţară plină de potenţial, însă trebuie să fie denuclearizată, relatează site-ul postului CNN.

"Statele Unite ştiu că, în timp ce oricine poate provoca un război, doar cei mai curajoşi pot alege pacea, iar pentru acelaşi motiv am adoptat o abordare diplomatică în ceea ce priveşte Peninsula Coreea", a declarat Donald Trump.

"I-am transmis lui Kim Jong-un că sunt de părere că, precum Iranul, ţara sa este plină de potenţial neexploatat. Pentru a realiza această presiune, Coreea de Nord trebuie să fie denuclearizată", a mai afirmat acesta.

Coreea de Nord a salutat, vineri, abordarea lui Donald Trump, care a pledat pentru o "nouă metodă" în negocierile cu Phenianul pe tema programului nuclear. "Aş vrea să salut decizia politică înţeleaptă a preşedintelui Donald Trump de a aborda relaţiile SUA-Coreea de Nord într-un mod mai practic, după ce persoana care crea probleme şi privea totul în mod anacronic a dispărut din Administraţia SUA", a declarat diplomatul nord-coreean Kim Myong Gil, referindu-se la John Bolton, fostul consilier prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională.