Germanii de la Optibelt au ajuns în 2018 la afaceri de peste 45 mil. euro cu fabrica de curele pentru autovehicule şi pentru aparate electrocasnice din Tăuţii-Măgherăuş, Maramureş

Autor: Laurentiu Cotu 25.09.2019

Numărul mediu de angajaţi ai Optibelt Power Transmission a ajuns anul trecut la 480.Producătorul de componente auto Optibelt Power Transmission din localitatea Tăuţii-Măgherăuş, judeţul Maramureş, subsidiara locală a grupului german Arntz Optibelt, cu afaceri globale de aproximativ 283 mil. euro, a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 209,6 mil. lei (aproximativ 45 mil. euro), în creştere cu 17% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Astfel, fabrica Optibelt Power Transmission din Tăuţii-Măgherăuş a generat anul trecut 16% din cifra de afaceri totală a grupului german Arntz Optibelt, conform calculelor ZF. Com­pa­nia a înregistrat în 2018 un profit net de peste 6,8 mil. lei (1,4 mil. euro), în scă­dere cu aproximativ 32% faţă de anul precedent, conform datelor publice.

Compania a intrat pe piaţa locală în urmă cu mai bine de 10 ani prin deschiderea unei fabrici de curele pentru autovehicule şi pentru aparate electrocasnice în localitatea Tăuţii-Măgherăuş, în apropierea municipiului Baia Mare, printr-o investiţie iniţială de 5-6 mil. euro, care ulterior a crescut la 10 mil. euro, potrivit informaţiilor de la aceea vreme.