Jean Richard de Latour, CEO al Carrefour România: Agricultura românească are un potenţial uriaş. „În sezon, 90% din legumele din magazine provin de la producători locali.“

Autor: Cristina Roşca 25.09.2019

Grupul francez Carrefour, al doilea cel mai mare retailer din România după cifra de afaceri, are mai multe ini­ţia­tive în sectorul de legume-fructe în vederea dezvoltării parteneriatelor cu producători locali.

„În momentul în care am venit în Româ­nia m-au surprins o serie de lucruri. În primul rând nu ştiam nimic des­pre secto­rul agricol local şi am des­coperit ce po­ten­ţial uriaş de dez­vol­ta­re are“, spune Jean Ri­chard de Latour (38 de ani), executivul fran­cez care conduce de un an ope­raţiunile locale ale Carrefour în România.

În primele luni de mandat el a călătorit prin ţară pentru a descoperi reţeaua, dar astfel a cunoscut şi o serie de furnizori locali ai Carrefour.

„În sezon, 90% din legumele din ma­gazine provin de la producători lo­cali. Avem nevoie de mai mulţi furnizori, de mai multe produse, dat fiind că ne extindem.“

Carrefour are circa 370 de maga­zi­ne în România sub formatele hiper­market, su­per­market, proximi­tate, dis­count şi online.

Retailerul fran­cez este jucătorul din România care acoperă cele mai multe formate din piaţă. Mai mult, an de an se des­chid 30-40 de unităţi noi, în special pe format mic, dar nu numai. Vânzările cumulate ale grupului au sărit de 10,5 mld. lei anul trecut.