Companiile caută forţă de muncă, dar nu sunt dispuse să crească salariile pentru a atrage candidaţi

Autor: Cristina Bellu 25.09.2019

Deficitul forţei de muncă resimţit tot mai acut de companii în ultimii ani continuă să fie o problemă pentru angajatori. Cu toate acestea companiile, care sunt nevoite să acopere cu 15% mai multe poziţii noi în ultimul trimestru din acest an comparativ cu perioada similară din 2018, nu se arată dispuse să atragă candidaţi cu salarii mai mari sau oferă pachete salariale cu doar 5% mai generoase faţă de finalul anului trecut, arată datele celui mai recent sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs.

Mai exact, unul din patru angajatori care continuă recrutările în perioada următoare oferă pachete salariale neschimbate faţă de finalul anului trecut, iar unul din doi a crescut oferta salarială cu până la 5% în speranţa de a atrage candidaţi pentru poziţiile noi.

În acelaşi timp, aproximativ 18% dintre companii susţin că ofertele lor salariale vor fi cu 5-10% mai mari şi doar 6,5% estimează o creştere între 10% şi 20% a pachetelor salariale pentru poziţiile deschise în ultimul trimestru. Comparativ, 18% dintre angajatori erau dispuşi în aceeaşi perioadă a anului trecut să ofere pachete salariale cu 10%-20% mai generoase pentru poziţiile noi, arată datele BestJobs.