ZF Live. Eduard Oneci, ZoidPay: Vrem să strângem de la investitori peste 17,8 mil. dolari. În 3-5 ani putem ajunge la o evaluare de 1 miliard de dolari

Autori: Ioana Nita , Iulian Tenchiu 28.09.2019

Start-up-ul local a lansat un card pentru criptomonede, construind un întreg ecosistem pentru realizarea plăţilor cu criptomonede.



Start-up-ul local ZoidPay, care a dez­voltat un sistem de plăţi pe tehnologia blockchain, vrea să obţină fonduri totale de 17.850.000 de dolari pentru finanţarea eco­sistemului său bazat pe criptomonede, din care până acum a reuşit să strângă aproape un milion de dolari. Ţinta ZoidPay este de a deveni un unicorn în decurs de 3-5 ani.

„În ritmul în care au scalat cei de la Revolut şi cei de la N26, cred că în 3-5 ani vom ajunge la evaluarea de un miliard de dolari”, a declarat Eduard Oneci, cofon­da­torul ZoidPay, în cadrul emisiunii ZF Live. El a fondat start-up-ul anul trecut, împreună cu Vasile Burcin şi Loucas Markides.

ZoidPay a început să strângă fonduri din decembrie anul trecut prin intermediul ICO (Initial Coin Offering) - metoda folosită pe piaţa de criptomonede, similară celei a unei listări la bursă (IPO - Initial Public Offering) în cazul companiilor tradiţionale. Start-up-ul a creat propria criptomonedă, numită ZPay, care în prezent valorează şase cenţi.