Patru companii lucrează la un PUZ al sectorului 1 din Bucureşti. Cele patru firme şi-au propus să finalizeze proiectul până în vara anului 2020.

Autor: Alina-Elena Vasiliu 27.09.2019
Aglomeraţia din zona de nord a Capitalei, apropierea dintre clădiri şi regimul de înălţime al acestora, spa­ţiile verzi insuficiente sunt câteva din­tre aspectele pe care îşi propun să le rezolve cele patru companii selectate pentru a elabora planul urbanistic zonal (PUZ) al sectorului 1 din Bu­cu­reşti. 

Cumulus, Vego Concept Engi­neering, KXL şi Adest Architecture sunt firmele care fac parte din consor­ţiul care ar trebui să finalizeze proiec­tul în următorul an. „Avizarea PUZ 1 va genera in­ves­tiţii noi, dar şi un grad mare de pro­tec­ţie pentru valorile urbanistice sau am­bientale. Până acum nu a existat un PUZ în sectorul 1, singura do­cu­men­­ta­ţie care reglementează la nivel de sec­tor activitatea de urbanism fiind PUG (plan urbanistic general – n. red.) Municipiul Bucureşti, avizat în a­nul 2000. Este un alt motiv pentru care, după aproape 20 de ani, sunt esen­ţiale pentru oraş documentaţii de ur­banism la scară mare“, spune Răz­van Puchici, senior managing partner la Cumulus.