Simona Halep o va înfrunta pe Rebecca Peterson, în primul tur din Beijing

Autor: Alexandru Stanila 28.09.2019

Simona Halep (6 WTA) o va înfrunta pe suedeza Rebecca Peterson (53 WTA), în primul tur al întrecerii Premier Mandatory din Beijing (China). Partida va avea loc luni sau marţi, în funcţie de programul care va fi stabilit de către organizatori.

Rebecca Peterson este o jucătoare de 24 de ani din Suedia, care a trecut de calificări la Beijing. Sâmbătă, aceasta a învins-o pe japoneza Misaki Doi (75 WTA), scor 6-1, 6-7 (3), 6-2. În primul tur, vineri, Peterson a eliminat-o pe chinezoaica Fan Ying Xun (227 WTA), scor 7-6 (4), 6-3.

În această lună, Peterson a obţinut primul titlu WTA din carieră, la Nanchang, după ce a trecut în finală de Elena Rybakina, scor 6-2, 6-0.

Simona Halep şi Rebecca Peterson s-au mai întâlnit o singură dată, la ediţia din 2013 a turneului de la Bastad. În primul tur, sportiva din România câştiga fără emoţii, scor 6-4, 6-0.

Halep a participat în această săptămână şi la turneul de la Wuhan, unde a abandonat în optimile de finală, din cauza unei accidentări la spate, în timpul meciului cu Elena Rybakina, la scorul de 4-5, în primul set.

Ashleigh Barty este principala favorită de la Beijing şi va beneficia de un prim tur liber, la fel ca Petra Kvitova, Alison Riske şi Aryna Sabalenka. Printre jucătoarele importante prezente la turneul din China se mai numără Sloane Stephens, Belinda Bencic, Elina Svitolina, Angelique Kerber, Bianca Andreescu, Caroline Wozniacki sau Karolina Pliskova.

Turneul Premier Mandatory de la Beijing, dotat cu premii totale în valoare de 8.285.274 de dolari, se desfăşoară în perioada 28 septembie – 6 octombrie.