Banca Transilvania atinge o valoare record la Bursă ajungând la 2,7 mld. euro, datorită includerii în indicele FTSE Global All Cap

Ziarul Financiar 30.09.2019

Companiile ale căror acţiuni sunt incluse în structura indicelui FTSE Global All Cap Index au o capitalizare bursieră de 51.000 de miliarde de dolari.



Banca Transilvania (TLV), cea mai tran­zacţionată acţiune de la bursa ro­mâ­nească, se tranzacţiona vineri după-amiză la maximul istoric de 2,44 lei pe ac­ţiune, preţ ajustat cu cele mai recente re­mu­nerări către acţionari, ceea ce înseamnă că cea mai mare bancă din România a ajuns la o valoare de piaţă de 12,7 miliarde de lei (2,7 mi­liarde de euro), po­tri­vit da­telor agregate de ZF din plat­forma BVB.

Pe de altă parte şi acţiunile Romgaz (SNG) dar şi cele ale BRD SocGen (BRD) urcau la finalul săptămânii trecute cu 1,6%, respectiv 1,4% în contextul în care cele două cât şi Banca Transilvania vor face parte de anul viitor din structura FTSE Global All Cap, indice bursier care ur­măreşte evoluţia a circa 8.800 de acţiuni ale pieţelor dezvoltate şi emergente.