Compania de eLearning Ascendia listează miercuri obligaţiuni de 3 mil. lei la Bucureşti. Scadenţa pe trei ani cu o dobândă de 10% pe an

Autor: Liviu Popescu 01.10.2019

Compania de eLearning Ascendia (ASC), listată la bursă şi controlată de fraţii Mălureanu în proporţie de 84%, listează miercuri obligaţiuni de 3 milioane de lei la Bucureşti, cu scadenţa de trei ani şi cu o dobândă de 10% pe an, plătibilă semestrial, potrivit informaţiilor companiei şi ale BVB.

Subscrierile pentru obligaţiunile Ascendia s-au putut face exclusiv prin intermediul Tradeville, iar oferta a fost disponibilă pentru un număr restrâns de investitori (sub 150). Datorită cererii ridicate, oferta a fost închisă anticipat, în prima zi de derulare.

Ascendia a încheiat 2018 cu un profit în creştere cu 34% faţă de rezultatul net din 2017, iar veniturile totale au crescut cu circa 40% comparativ cu anul precedent, la 3,6 mil. lei. Compania are 10,7 milioane de lei capitalizare şi este listată pe segmentul alternativ de tranzacţionare AeRo de la bursa românească.