Proiect europen de peste 31 mil. euro pentru reabilitarea liniilor de tramvai şi modernizarea tramelor stradale în Timişoara

Autor: Laurentiu Cotu 01.10.2019

Primăria Timişoara a câştigat un proiect european de aproximativ 148,8 mil. lei (peste 31 mil. euro), din care 89,6 mil. lei (aproape 18,9 mil. euro) reprezintă finanţarea nerambursabilă, pentru  reabilitarea străzii Calea Bogdăneştilor şi modernizarea a 4,95 km de linii de tramvai. Partea carosabilă va fi lărgită la patru benzi de circulaţie, câte două pe sens, urmând să fie amenajate pe Calea Bogdăneştilor trotuare şi piste pentru biciclete pe ambele sensuri de circulaţie. Perioda de implementare a proiectului este de 36 de luni.

Proiectul  prevede şi reabilitarea a şapte staţii de transport public pe traseul respectiv. Staţiile vor fi iluminate şi adaptate nevoilor persoanelor cu handicap şi vor fi dotate cu echipamente de supraveghere video, cu automate de bilete, panouri cu afişare LCD şi alte facilităţi. În proximitate se vor amplasa rastele pentru biciclete în sistem integrat de închiriere şi se vor amenaja peste 9.500 mp de spaţii verzi, din care aproximativ 8.500 mp spaţii verzi nou create.

laurenţiu.cotu@zf.ro