Cum a ajuns Arctic să construiască în 17 luni o fabrică de maşini de spălat de 150 mil. euro în comuna Ulmi şi să creeze 1.400 de noi locuri de muncă

Autor: Ramona Cornea 06.10.2019

Noua unitate de producţie a creat peste 1.400 de noi locuri de muncă.



Arctic, cel mai mare producător local de electro­cas­nice, care deţine o fabrică la Găeşti, a finalizat investiţia de 150 de milioane de euro în a doua unitate de producţie din România, ridicată de la zero în comuna Ulmi, judeţul Dâmboviţa. Fabrica a fost construită în 17 luni, pe o suprafaţă de peste 700.000 m2 şi va avea o capacitate de producţie de 2,2 milioane de maşini de spălat pe an.

„Noua fabrică de maşini de spălat din Ulmi reprezintă un pas important în transformarea României într-un hub de producţie de electrocasnice pentru întreaga Europă. Au fost create peste 1.400 de noi locuri de muncă, iar produsele noastre vor ajunge în peste 85 de ţări“, a declarat Murat Büyükerk, CEO Arctic.

Acesta este cel mai mare proiect de investiţii din Dâmboviţa, un judeţ în care Arctic generează deja peste 15% din cifra de afaceri totală prin fabrica de la Găeşti.

Mai mult, soldul total al investiţiilor străine directe în Dâmboviţa era, până la finalizarea acestei fabrici, de 334 mil. euro, potrivit datelor BNR. Vecinii - Prahova sau Argeş - aveau un sold al ISD-urilor de 2,4 mld. euro, respectiv 1,2 mld. euro în 2018, după cum arată sursa citată.