Compania de consultanţă imobiliară SVN Cluj: Suprafaţa de birouri livrată scade cu 14% în 2020, iar rata de neocupare ajunge la 6,3%

Autor: Cristina Bellu 02.10.2019

Clădirile de birouri clasa A programate spre livrare anul viitor în Cluj Napoca însumează 20.500 de metri pătraţi, în scădere cu 14% faţă de cei 23.900 de metri pătraţi livraţi anul acesta, potrivit unui raport întocmit de compania de consultanţă imobiliară SVN Romania | Cluj.

”Chiar dacă un procent semnificativ din birourile care se vor livra anul viitor în oraş sunt deja pre-închiriate, nu considerăm că asistăm la o piaţă a dezvoltatorilor. Majorarea continuă a veniturilor şi cotele foarte reduse ale somajului menţin o tensiune pe piaţa forţei de muncă, implicit şi în ceea ce priveşte uşurinţa cu care companiile îşi extind afacerile. În plus, există o suprafaţă semnificativă de birouri Clasa B disponibilă, în clădiri cu specificaţii tehnice foarte bune, clădiri care pot reprezenta o opţiune reală pentru unele companiile aflate în căutarea unui spaţiu de birouri”, spune Cristian Şimon, Head of Commercial Office SVN Romania | Cluj.