Bogdan Trif, ministrul turismului: În prezent nu există o monitorizare a numărului de turişti, însă va fi implementat în 2 ani un sistem ce va ţine evidenţa

Autori: Laura Buciu , Mediafax 02.10.2019

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat, miercuri, la Sibiu, că în doi ani va fi implementat un sistem informatic de evidenţă a turiştilor, care va permite Ministerului să monitorizeze numărul de turişti din ţară, lucru care în prezent nu este posibil.

„Din păcate la Ministerul Turismului nu avem o bază de date care să asigure o monitorizare a numărului de turişti. În două săptămâni semnăm un contract pe fonduri europene pentru un sistem informatic de evidenţă în turism, care să ne permită o radiografie completă a numărului de turişti şi a tipului de turişti din România”, a declarat Bogdan Trif, prezent la Sibiu la deschiderea Forumului Anual Consultativ al Rutelor Culturale ale Consiliului Europei.

Potrivit ministrului Turismului, singurele date disponibile în prezent sunt cele oferite de Institutul Naţional de Statistică. El spune că noul sistem informatic va fi implementat în următorii doi ani.

„Deja avem accesat un proiect pe fonduri europene, urmează să semnăm contractul, în doi ani se va implementa acest sistem de evidenţă în turism. La ora actuală stăm doar în datele prezentate de INS. Nu e normal şi o să remediem această situaţie, care, iată, câteodată nu ne permite să avem o radiografie exactă a numărului de turişti pentru a putea face şi o strategie mai aplicată pe fiecare domeniu şi pe fiecare zonă. Dar, o să avem un proiect semnat peste două săptămâni, care ne va permite să avem o astfel de bază de date, care nu afectează datele persoanale ale oamenilor”, a mai spus ministrul Turismului.