Conferinţa MAS: MApN a trimis factură de penalităţi de 8,5 milioane euro pentru transportoare Piranha V nelivrate

Autor: Florin Zafiu 03.10.2019

Ministerul Apărării a emis o factură de penalităţi în valoare de 8,5 milioane de euro producătorului de transportoare Piranhia V, General Dynamics, pentru întârzierea livrării, a precizat, pentru MEDIAFAX, ministrul Gabriel Leş. Primele transportoare ar fi trebuit livrate în februarie 2019,

“Departamentul pentru Armament a pornit procedura pentru emiterea facturii de penalităţi având în vedere întârzierile pentru la livrarea produselor. Sunt aproape 8 luni de zile, pentru că de la începutul lunii februarie trebuia să avem primele 36 de complete şi s-a procedat la întocmirea documentelor pentru emiterea facturii de penalităţi şi de penalizare, aproximativ 8,5 milioane de euro” a declarat pentru MEDIAFAX, Gabriel Leş, ministrul Apărării Naţionale.

Cele 36 de transportoare Piranha V ar fi trebuit livrate forţelor terestre române în luna februarie a acestui an.

Totodată, Ministerul Apărării Naţionale a mai ajuns la concluzia faptul că blindatele nu respectă cerinţele minime din caietul de sarcini, motiv pentru care au fost refuzate.

“La momentul acesta, nu au trecut testele de acceptanţă pe anumite subansable făcute de către producător cu comisiile noastre de recepţie de la Statul Major al Forţelor Terestre. Subansamblele respective nu au trecut testele de acceptanţă, nu respectă cerinţele minimale prevăzute în caietele de sarcini”, a mai precizat Gabriel Leş.