Toată lumea vrea o felie din piaţa serviciilor financiare: Samsung Pay lansează un serviciu de transfer de bani

Autor: Alex Ciutacu 03.10.2019

Samsung va lansa un serviciu de transfer de bani pentru aplicaţia de plăţi, după ce închieat un parteneriat cu fintech-ul Finablr.

În primă fază, utilizatorii din SUA vor putea utiliza Samsung Pay pentru a trimite bani altor oameni din 37 de ţări, printre care India, Mexic şi China, cu opţiunea de a depozita banii direct în contul recipientului sau de a-i transfera la un terminal local de unde recipientul îi poate ridica, potrivit CNBC.

Utilizatorii vor putea vedea comisioanele percepute şi cursul valutar la are se face transferul dinainte de a opt pentru acesta, prin tehnologia adusă la masă de Travelex, o subsidiară de-a fintech-ului Finablr.

Ambele companii susţin că va fi prima platformă care oferă curs de schimb într-o aplicaţie mobilă native de portofel electronic. Google Pay lasă oamenii momentan să transfere bani doar în SUA, în timp ce Apple Cash oferă transferuri de bani prin iMessage.

„Money Transfer este primul pas în viziunea noastră de a transforma Samsung Pay într-o platformă care face viaţa financiară a utilizatorilor mult mai uşoară”, spune Sang Ahn, vicepreşedinte în cadrul Samsung Electronics.

Portofele electronice pe mobil s-au dovedit a fi extrem de populare în China şi India, unde platforme precum Alipay, WeChat Pay şi Paytm câştigă utilizatori constant.

Statisticile arată că plăţile mobile nu au înregistrat acelaşi grad de penetrare în SUA.

Momentan, serviciul de transfer de bani prin Samsung Pay este disponibil doar pentru clienţii din SUA, însă compania plănuieşte să îl extindă şi în alte ţări în 2020.