​Instanţa a respins recursul formulat de Electrica împotriva deschiderii procedurii generale de faliment a Oltchim

Autor: Tibi Oprea 03.10.2019

Curtea de Apel Piteşti a respins recursul formulat de Electrica (EL), cel mai mare distribuitor de energie electrică din România, împotriva deschiderii procedurii generale de faliment a combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, sentinţă pronunţată în dosarul de insolvenţă nr. 887/90/2013 aflat pe rolul Tribunalului Vâlcea, ca fiind nefondat, potrivit unui raport la bursă.

Soluţia instanţei publicată la 26 septembrie 2019 pe portalul instanţelor de judecată al Ministerului Justiţiei este irevocabilă.

Electrica, unul din creditorii Oltchim, a depus la finalul lunii iunie recurs la sentinţa dată în luna mai de către Tribunalul Vâlcea.

Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă în ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar. În 2016, administratorul a scos Oltchim la vânzare pe bucăţi, prin nouă pachete de active. Chimcomplex Borzeşti (CHOB) a achiziţionat în 2017 activele 1-5 şi parţial pachetul 7 ale Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Oltchim este suspendată de la tranzacţionare pe BVB din 23 aprilie 2019.