Francezii de la Saint-Gobain au retehnologizat o linie de producţie de sticlă la Călăraşi cu o investiţie de 20 mil. euro. Ovidiu Păscuţiu, director general: Am fost unul dintre primii investitori din Călăraşi, iar peste 90% din angajaţii pe care îi avem aici sunt din oraş

Autor: Alina-Elena Vasiliu 04.10.2019

Producătorul francez de materiale de construcţii Saint-Gobain, cu 13 fabrici în România, a investit peste 20 de milioane de euro în retehnologizarea uneia dintre linii la fabrica de sticlă din Călăraşi. Investiţia a fost făcută pe parcursul a patru luni, concretizându-se cu mărirea capacităţii de producţie şi reducerea consumului de energie.

„Este genul de retehnologizare care se face odată la 15 ani. Construcţia fabricii a fost începută în 2005, iar deschiderea a avut loc în 2006. Am fost unul dintre primii investitori din Călăraşi, iar peste 90% din angajaţii pe care îi avem aici sunt din oraş„, spune Ovidiu Păscuţiu, directorul general al grupului Saint-Gobain în România.

În fabrica de sticlă din Călăraşi lucrează 340 de angajaţi, din care un sfert pe linia recent retehnologizată. Capacitatea actuală de producţie este de 21 de milioane de metri pătraţi de sticlă anual. Oficialii companiei nu au dorit să precizeze cu cât a crescut capacitatea.