ZF Live. Mihaela Colesnic, calculatorvenituri.ro: Opt din zece companii au majorat salariul brut al angajaţilor pentru a compensa transferul de contribuţii sociale. Companiile au majorat salariile brute ale angajaţilor, deşi legea privind transferul contribuţiilor nu a trecut de Parlament

Autor: Iulian Tenchiu 06.10.2019
Majoritatea angajatorilor din România au crescut salariile brute ale angajaţilor ca urmare a modificărilor de legislaţie din 2017 şi au renunţat la po­litica acordării de bonusuri lunare de com­pen­sa­re folosită cu precădere în 2018. Decizia acestora a venit în contextul în care celebra ordonanţă care prevede trans­ferul contribuţiilor de la an­ga­jator la angajat (OUG 79/2017) este în vigoare, dar legea pentru aprobarea acesteia nu a trecut încă de Parlament.

„Aproape 80% din companii majorat salariile brute ale angajaţilor, dar există încă companii cu destul de mulţi angajaţi care preferă să meargă pe modalitatea de compensare a dife­ren­ţei prin anumite bonsuri, până se apro­bă ordonanţa printr-o lege. Ordo­nan­ţa respectivă care a  modificat Co­dul fiscal nu a fost încă aprobată prin­tr-o lege de către Parlament“, a spus la ZF Live Mihaela Colesnic, product manager în cadrul www.calculatorvenituri.ro, plat­forma de calcul salarial dezvoltată de compania IT Romanian Software.