Electro Sistem din Baia Mare, care produce aparate de control şi distribuţie a electricităţii, şi-a majorat vânzările cu 26% în 2018, depăşind 98 mil. lei

Autor: Laurentiu Cotu 04.10.2019
Producătorul şi furnizorul de apa­rate de control şi distribuţie a elec­tricităţii Electro Sistem din Baia Mare, controlat de antreprenorii Ştefan Blasko şi Roland Kerekes, a raportat pentru 2018 o cifră de afaceri de peste 98,1 mil. lei (21,1 mil. euro), în creştere cu 26% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finan­ţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de aproape 3,5 mil. lei (750.000 de euro), dublu faţă de anul precedent, şi un număr mediu de 319 an­gajaţi, conform datelor publice.

Electro Sistem reali­zea­ză puncte de alimen­ta­re, utilizate în reţelele elec­trice de distribuţie în ca­blu, urbane sau rurale, pentru ali­mentarea pe medie tensiune a unui obiec­tiv sau mai multor obiective pu­bli­ce, comerciale sau industriale. Punc­tele de alimentare pot fi utilizate şi în cazul parcurilor fotovoltaice pen­tru racordarea la sistemul energetic naţional.