Gheorghe Iaciu, Impact: O cultivare a unui capital autohton puternic ar fi foarte bună pentru România, nu să fim tot timpul subcontractaţi

Autor: Bogdan Alecu 04.10.2019

Dezvoltatorul imobiliar al Impact şi al Expo Market Doraly, spune că va începe construcţia unui proiect imobiliar mixt în zona calea Floreasca - Barbu Văcărescu, unde să dezvolte atât locuinţe, cât şi birouri şi un hotel.



Gheorghe Iaciu, antre­pre­no­rul care controlează proiec­tul Expo Market Doraly şi dezv­­oltatorul imobiliar Im­pact, spune că este nevoie ca oamenii de afa­ceri români şi busi­nessurile locale să fie susţinute, toc­mai pentru a con­cura mai bine cu jucătorii internaţionali. Pe de altă parte, el precizează că businessul antreprenorial trebuie transformat într-unul instituţional.

„Investitorii români ţin pasul din ce în ce mai bine cu investitorii străini. Există şi o problemă, tranziţia de la o generaţie la alta – cei care au demarat businessul au în continuare o capacitate de creştere şi trebuie să reuşească să instituţionalizeze companiile pentru a le duce mai departe. Dacă nu este cazul, atunci apar tranzacţii, se integrează companiile. O cultivare a unui capital autohton puternic ar fi foarte bună pentru România, în toate domeniile. Nu să fim tot timpul subcontractaţi“, a subliniat Gheorghe Iaciu.