Orange anunţă o soluţie de cloud public

Autor: Adrian Seceleanu 04.10.2019

Orange, liderul pieţei locale de telecom, a lansat Flexible Engine, serviciul Orange Business Services de public cloud prin care clienţii pot optimiza, transforma şi dezvolta aplicaţii de business. „Flexible Engine este o platformă de public cloud ce oferă servicii de tip IaaS (infrastructură ca serviciu/ infrastructure as a service). Clienţii plătesc doar pentru resursele folosite, costurile fiind predictibile. Platforma alocă automat resurse de stocare şi procesare atunci când este nevoie şi se adaptează imediat complexităţii aplicaţiilor de business”, conform companiei.

„Vorbim de multă vreme despre transformarea digitală, iar astăzi putem spune că ne aflăm într-o a doua fază a acestei transformări, una în care datele au devenit într-adevăr esenţiale. Flexible Engine permite gestionarea acestor date şi generarea de predicţii printr-un serviciu ce ajută companiile să îşi dezvolte afacerea în timp ce îşi optimizează resursele”, a declarat Florin Popa, director business to business la Orange România.

Orange a anunţat şi un proiect pilot alături de startup-ul Agricloud, recent intrat în programul de accelerare Orange Fab, prin care platforma de public cloud Flexible Engine va fi folosită pentru a analiza datele colectate cu ajutorul senzorilor, indicând cu exactitate momentul potrivit pentru irigarea, tratarea sau culesul diferitelor zone din podgoriile din România.