Pariu pe pariuri la Bursă: Superbet, cea mai bună dobândă la obligaţiunile în lei din rândul a 18 emisiuni

Autor: Liviu Popescu 04.10.2019

Operatorul de jocuri de noroc Superbet, printre cei mai mari din România, cu afaceri de aproximativ 360 mi­lioane de lei, are cea mai ridicată rată a dobânzii din rândul emisiunilor de obligaţiuni denominate în lei listate la Bursa de la Bucureşti, potrivit datelor agregate de ZF din platforma Tradeville.

Astfel Superbet, companie în acţionariatul căreia în primăvara acestui an a intrat fondul american de investiţii BlackStone, are o rată de randament de 12%, plătibilă trimestrial, pentru emisiunea de obligaţiuni listată pe segmentul AeRO.

Compania s-a împrumutat cu 9,7 milioane de lei prin intermediul pieţei de capital, emisiunea de obligaţiuni fiind admisă la tranzacţionare în august 2017. Instrumentele financiare sunt negarantate şi ajung la maturitate în ianuarie 2020.

La Bursa de la Bucureşti sunt şi emisiuni de obligaţiuni denominate în lei care nu au o rată fixă a dobânzii, aşa cum au Superbet, Grup Şapte, Good People, Ascendia. Astfel, Banca Internaţională de Investiţii (IIB), dar şi UniCredit s-au împrumutat prin mecanismele pieţei de capital.

La bursa de la Bucureşti sunt listate 18 emisiuni de obligaţiuni denominate în lei, cu o valoare totală de circa 1,3 miliarde de lei, potrivit calculelor ZF.