Probleme din ce în ce mai mari pentru Germania. Cea mai mare economie a Europei se clatină tot mai tare după ce un nou sector se prăbuşeşte

Autori: Andra Stroe , Business Magazin 12.10.2019

Instabilitatea economică din Germania este tot mai accentuată, cu o încetinire acută a serviciilor, care sugerează că durerea cauzată de criza industrială se extinde, scriu cei de la Bloomberg. Deşi cea mai gravă situaţie este încă în mare măsură centrată pe producţie, şi serviciile au intrat pe „lista neagră” a domeniilor aflate în declin în mai mare economie din Europa.

Prăbuşirea sectorului serviciilor este îngrijorătoare pentru zona euro, unde tensiunile comerciale şi o creştere globală mai slabă au deja consecinţe devastatoare. Banca Centrală Europeană a implementat un nou stimul monetar luna trecută pentru a sprijini creşterea.

Cei mai recenţi indici economici ai companiei Markit au arătat  la începutul acestei săptămâni că producţia diminuată arată că regiunea euro este aproape de stagnare. Chris Williamson, economist la IHS Markit, estimează că creşterea a fost în cel mai bun caz de 0,1% în trimestrul al treilea, iar „riscul recesiunii este acum foarte real.” Comerţul a rămas o sursă cheie de îngrijorare pentru companii, iar o scădere a comenzilor de export a accelerat în septembrie.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro