Fabrica de maşini de spălat din Ulmi, a producătorului Arctic va contribui cu 60 – 65 de milioane de euro la veniturile companiei

Autor: Ramona Cornea 04.10.2019

Fabrica de maşini de spălat construită de Arctic, cel mai mare producător local de electro­cas­nice, în comuna Ulmi, judeţul Dâmboviţa, va contribui cu aproximativ  60 – 65 de milioane de euro la veniturile organizaţiei  în anul 2020, spun reprezentanţii companiei.

Fabrica din Ulmi are o de producţie de 1,1 milioane de unităţi în prezent şi ţinteşte o valoare dublă pentru 2020, după instalarea celei de-a doua linii de producţie. În primul an de activitate, produsele fabricii din Ulmi vor ajunge în proporţie de 60% la export şi 40% vor rămâne pe piaţa din România.

”După primul an de activitate, 85% dintre produsele fabricii din Ulmi vor merge la export şi 15% pe piaţa din România”, afirmă Murat Büyükerk, CEO-ul Arctic.

Murat Büyükerk. afirmă că nivelul de automatizare al fabricii de maşini de spălat va evolua de la aproximativ 70%, cât este în prezent, la circa 80% în 2020.                                                                                                                                                           

Unitatea din Ulmi are 396 de angajaţi în prezent, dintre care 210 pe linia de producţie şi 186 în centrul de Research&Development şi în partea administrativă.  Reprezentanţii Arctic spun că vor ajunge la un număr de 550 de angajaţi până la finalul anului 2019. 

”Întâlnim dificultăţi în a angaja oameni noi la fel ca toate companiile de pe piaţa din România. În special, avem dificultăţi în a angaja ingineri, tehnicieni, angajaţi din sfera meseriilor. Salariile pe care le oferim sunt competitive la nivelul mediei judeţene. Pachetul de beneficii pe care îl oferim angajaţilor reprezintă 20% din pachetul salarial şi include tichete de masă, bonusuri de performanţă, transport gratuit şi altele”, spune Maria Tătaru, HR Director în cadrul Arctic.

Fabrica Arctic din Ulmi a fost construită în 17 luni, pe o suprafaţă de peste 700.000 m2, după o investiţie de 150 de milioane de euro.  Unitatea de producţie este dotată cu un sistem de tratare a apelor reziduale, cu un sistem de colectare a apei pluviale şi cu o instalaţie fotovoltaică. Acesta este cel mai mare proiect de investiţii din Dâmboviţa, un judeţ în care Arctic generează deja peste 15% din cifra de afaceri totală prin fabrica de la Găeşti.