Un start-up pe zi. Un francez şi un român au pornit cu 200.000 euro microberăria One Beer Later din Buzău
Berea One Beer Later se găseşte în HoReCa, dar şi în reţelele de hipermarketuri Kaufland, Auchan şi Carrefour şi în magazine online.
Francçois-Xavier D’Hollander, 44 de ani, un francez care lucrează în industria berii de 20 de ani, şi Ionuţ Stoian, 41 de ani, s-au întâlnit la un concurs de enduro şi s-au hotărât ca dincolo de pasiunea comună pentru motociclism să pună bazele propriului business în industria berii.
„I-am povestit lui Ionuţ la concursul de enduro unde ne-am întânit despre dorinţa de a dezvolta un business pe zona berilor craft, şi pentru că a fost foarte entuziasmat, la şase zile după această discuţie compania a fost creată. Şase săptămâni mai apoi, am venit în România cu toată aparatura necesară şi în şase luni fabrica era gata să producă o bere 100% românească, One Beer Later”, a povestit Francçois-Xavier D’Hollander, cofondator al One Beer Later. Pasiunea lui Francçois-Xavier D’Hollander pentru bere a fost moştenită din familie, transmisă din tată în fiu de la străbunicul său, un belgian berar stabilit în Franţa. Franc?ois-Xavier D’Hollander a lucrat la fabrica de malţ Soufflet cu sediul la Buzău, iar visul său a fost să-şi construiască propria berărie artizanală.