Compania suedeză Medicover a strâns 120 mil. euro pentru noi achiziţii în Polonia şi România. „Sunt pieţe semnificative pe care vrem să ne dezvoltăm.“

Autor: Georgiana Mihalache 07.10.2019

Medicover AB, companie listată pe bursa din Stockholm, Suedia, prezentă în România de peste două decenii cu divizia de clinici, spitale şi cea de laboratoare medicale, a atras 120 mil. euro de la investitori pentru a se extinde pe pieţele din România şi Polonia, unde compania suedeză plănuieşte să îşi crească reţeaua de clinici şi spitale.

„Acest acord consolidează semnificativ poziţia grupului Medicover şi ne permite să ne dezvoltăm programele de achiziţie de pe pieţele din Polonia şi România. În ultima perioadă, ne-am extins foarte mult pe piaţa poloneză de stomatologie, unde am extins reţeaua cu 15 noi clinici. Intenţionăm să continuăm să ne extindem reţeaua de clinici în România - unde am adăugat deja reţelei 11 noi clinici, şi să lansăm un program similar în Polonia“, a spus John Stubbington, COO Healthcare Services al Medicover.

În total, grupul Medicover are 20 de spitale la nivel de grup, după ce a cumpărat recent Spitalul Pelican din Oradea pentru 23 mil. euro în 2018 şi un spital în Polonia – Neomedic.