Recrutare pe piaţa berii: Cristian Popa, un director care a lucrat pentru Intersnack şi P&G, a preluat conducerea Martens Galaţi

Autor: Mădălina Dediu Panaete 07.10.2019

Cristian Popa, un manager cu experienţă în companii precum Intersnack (snackuri), Tnuva (lactate), AB InBev (bere) şi Procter&Gamble (produse de curăţenie şi cosmetice), a preluat funcţia de director general în cadrul producătorului de bere Martens Galaţi. El îl înlocuieşte pe De Smet-Van Damme Johan Germain.

Absolvent al Facultăţii de Aeronave şi al Wharton Business School, Cristian Popa are o experienţă de peste 20 de ani în industria bunurilor de larg consum. El conduce acum o companie din industria berii, care în 2018 a avut o cifră de afaceri de 24,7 milioane de lei, o pierdere netă de 8,7 milioane de lei şi 128 de angajaţi, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Martens ( simbol bursier (MABE) are o capitalizare bursieră de 1,86 milioane de lei, iar principalul acţionar, care deţine 67,7% din companie este compania belgiană Bockhold. În prima jumătate a anului 2019, Martens a avut o cifră de afaceri de 10,59 de milioane de lei, în scădere cu 11,5% faţă de perioada similară a anului trecut, arată datele din ultimul raport al companiei de pe bursă. Din punctul de vedere al cifrei de afaceri raportate în 2018, Martens, o fabrică cu o istorie de peste 40 de ani, s-a clasat pe locul nouă între cei mai mari producători de bere, într-un top condus de multinaţionalele Ursus Breweries, Heineken, Bergenbier şi URBB (Tuborg). Liderul pieţei este Ursus Breweries cu brandurile Ursus, Timişoreana şi Ciucaş.